2011-01-19 23:20:59• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap csütörtöki számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Mentőben hunyt el a kismama

Kedden elhunyt a mentőben egy nagykárolyi kismama, útban a kolozsvári járványkórház felé. A 35 éves nő első gyermeke születését követően, valószínűleg agyhártyagyulladás miatt halt meg - az esetről tegnap délután tájékoztatta a sajtót a Szatmár Megyei Kórház és a Szatmár Megyei Közegészségügyi Hatóság vezetősége.

Kórházban a H1N1-gyanús páciens

A Szatmár Megyei Kórházban kezelik azt a 24 éves túrterebesi nőt, akit még szombaton szállítottak be újinfluenzás megbetegedés gyanújával.

Szigorított támogatásigénylés

A megyei mezőgazdasági területek 99,9 százaléka digitalizálva van, idéntől csak számítógépes módszerrel végezhető a támogatásra jelentkezők esetében a parcellaazonosítás. Pintea Viorel képösszeállítást mutatott be a meg nem dolgozott mezőgazdasági területekről.

Sok elvezető árkot tömtek be

Ilyés Gyula szatmárnémeti polgármester szerint egyre több gondot okoz a megyeszékhelyen a talajvíz, melynek szintje az utóbbi években igen megnövekedett. Ennek oka valószínűleg egyes építtetők felelőtlensége, akik nem tartották karban az elvezető csatornákat, sőt, sok helyen betömték a kanálisokat és rájuk építettek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: